Wil je graag actief zijn/worden en je nuttig voelen?

 Op de Zorgtuin is in samenwerking met het Stadslandbouwproject de Mooieweg een project voor jou.  Bedoeld voor mensen die (weer) in beweging willen komen/zijn en houden van in de buitenlucht te werken.

 

Activerend werk kan zowel op de Zorgtuin als ook op het Stadslandbouwproject de Mooieweg is een project voor en door vrijwilligers.  De begeleiding is op de Zorgtuin of op afstand door de Zorgtuin zij zijn er mocht  je  ergens tegenaan lopen.

Indicatie loopt via de Zorgtuin.

Op het Stadslandbouwproject komt de werkinvulling vanuit de vrijwilligers waar je mee samen werkt. Het accent ligt hier op het gezamenlijk verbouwen van diverse groenten. Kennis over biologische landbouw wordt overgedragen. Vanuit een opgezette permacultuur tuin wordt gewerkt aan integratie van biologische landbouw en permacultuur. Een kruidentuin, stroken voor klein fruit en gedeelten met weide en akkerbloemen zijn ook allemaal aanwezig. Er zijn plekken voor mensen met re-integratie en reactivering problematiek, statushouders en activerend werk  in samenwerking met de Zorgtuin.

 

Wanneer je deelneemt werk je samen met anderen aan de ca. 3 ha grote tuin, waar groente wordt verbouwd voor de deelnemers zelf en voor de voedselbank. Je werkt samen met anderen aan de tuin, waarbij er ook mogelijkheden zijn om alleen te werken. In de winter is er ook genoeg te doen, onder andere klussen.